تنها راه نجات رتبه بندی معلمان

تنها راه نجات رتبه بندی معلمان

حسین ثقفی

از دوسال گذشته ،سازمان برنامه کوشید تا با دعوت از نمایندگان تشکل های وابسته به فرهنگیان،مطالبات مالی معلمان را سروسامان دهد.مسیری که البته مشکوک می نمود و برایش پایان خوشی متصور نبود.

این تشکل ها هرچند سبب شدند تا درخواست ها واعتراض معلمان سمت و سوهای مدنی و قانونی بیابد اما از آنجا که نمایندگان حاضر درجلسات با قوانین مختلف ومعادلات گوناگون افزایش حقوق ها بطور کامل آشنا نبودند،موجب شد در برابر کتاب قانون آقای نوبخت به حداقل ترین ها رضایت دهند و خوش باورانه صحنه را ترک کنند غافل از اینکه، همان داستان مولانا و خر برفت وخر برفت و خر برفت اتفاق افتاده است و معاشران فقط درخیال گشودن گره از زلف مشکلات متعدد معلمان بوده اند.

حاصل این نشست ها دراین خلاصه شد که سقف قانونی فوق العاده ویژه برای معلمان در عدد ۲۷درصد(!) بسته شود و پرونده افزایش دراین قسمت مختومه اعلام شود و آنجایی که اعتراضی برآمد،از سوی سازمان برنامه ندایی بلندشدکه معلمان وتشکل ها ،تمام هم وغم خود را در خصوص افزایش حقوق برمحور رتبه بندی قراردهند.

باری وقتی تیرخلاص برپیکر افزایش فوق العاده ویژه معلمان نواخته شد،سازمان برنامه در برابر سقف۲۰۰،همت بودجه رتبه بندی که از قبل قول مساعدش را داده بود،فریاد برآورد که نداریم و نمی توانیم وازکجا تامین کنیم!

سوال اینجاست؟!

درفقره افزایش حقوق اساتید دانشگاهها تا سقف ۵۴میلیون تومان از کجا آوردید که برای معلمان انبانتان تهی گشته است و دم از نداشتن می زنید؟!

اینجاست که معلوم می شود ،سازمان برنامه با زیرکی تمام فرهنگیان و تشکل های وابسته به آنان را با لطایف الحیل آچمز کرده است .و اکنون تنها راه حل تصویب رتبه بندی و تخصیص اعتبارآن برعهده مجلس یازدهم است.

هرچندفرهنگیان می دانند که دولت دوازدهم درطول دوران خود ،خدمت شایانی برای معلمان انجام نداد واگر اندک تغییر درحقوقشان روی داد چنان در بوق دمیدند که رسانه های خارجی هم آن را منعکس کردند کما اینکه این افزایش ها برای همه کارمندان دولت بوده است ونه فقط فرهنگیان.

دراین قسمت ماجرا هم ،واقعیت رتبه بندی در دولت دوازدهم نوعی شعار بود وساختن رزومه ای که بعدها آن را برای خود توفیقی به حساب بیاورند ولواینکه با حداقل ترین مبلغ(۵همت)آن را به تصویب مجلس برسانند اما انصافا کمسیون آموزش مجلس دراین باب با زیرکی عمل کرد و تا اینجای کار توانسته است با رقم ۲۰۰همت برای رتبه بندی ،آن نقشه ی سیاسی دولت تدبیر وامید را برهم بزند و اثبات نماید که با مقوله علم وفرهنگ نباید بازی کرد و آن را بازیچه اهداف سیاسی قرار داد.

ما گرچه می دانیم این عزم مجلس درتخصیص ۲۰۰هزار میلیاردتومان کاری سخت است اما شکوه وبزرگی انسان های وارسته اتفاقا درهمین گونه حرکات و اقدامات مشخص می شود تا آن که درعمل اثبات کنند که آموزش و پرورش جایگاه نخست ارزش و محوریت را درکشورهای مدرن وجویای پیشرفت دارد.

لذا براین کوشش واهتمام آفرین می گوییم وامیدواریم نمایندگان محترم مجلس یازدهم با تیزهوشی و تلاش مستمر،بتوانند کشتی رتبه بندی را بعداز دهه ها به ساحل مقصودهدایت کنند و سبب تحول در نظام تعلیم وتربیت چه از نظر کیفی وچه ازنظر کمی شوند.و یقین داشته باشند این اقدام ماندگار وارزنده در پرونده این مجلس ثبت خواهدشد.چیزی که دولت دوازدهم فقط حرفش را زد و درعمل با انواع واقسام کارشکنی ها حاضر به اجرای آن تا واپسین دقایق عمرخودنشد.

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.